WANNEER GA JE NAAR EEN FYSIOTHERAPEUT?

Iedereen heeft wel eens van de fysiotherapeut gehoord. Maar wanneer plan je nu een bezoek? Je wilt ook niet voor elk pijntje of vraag iedere keer aankloppen bij een fysiotherapeut, of toch wel?
Hieronder bespreken wij een aantal punten wanneer je een bezoek kan brengen aan een fysiotherpeut, en in het bijzonder bij Fysiotherapie Focus!

VEELVOORKOMENDE REDENEN OM NAAR EEN FYSIOTHERAPEUT TE GAAN

Pijn speelt altijd een belangrijke rol als het gaat om een bezoek aan de fysiotherapeut. Het gaat dan meestal om pijn aan spieren, gewrichten, pezen, uitstralingspijn of botten. Meestal loop je al te lang met pijn op een bepaalde plek wat steeds meer of erger wordt. Wacht nooit te lang met bepaalde klachten of pijntjes en maak snel een afspraak voor een intake en behandeling.

SLECHTER BEWEGEN DOOR PIJN

Heb je een blessure opgelopen, bijvoorbeeld bij het sporten of tuinieren, en kun je je door de pijn minder goed bewegen? Dan ben je bij de fysiotherapeut meer dan welkom. De fysiotherapeut kan dan zo snel mogelijk de pijn en klacht verhelpen. Sinds 2006 hoef je geen bezoek aan de huisarts te plannen voor je bij een fysiotherapeut te komen. Er is een directe toegang naar de fysiotherapeut.

De fysiotherapeut zal beginnen met een lichamelijk onderzoek, stand van bot, mobiliteit van de gewrichten, kracht en lenigheid van je spieren . Er wordt gekeken naar eventuele verbindingen wat de pijn kan beïnvloeden. Vervolgens wordt er een plan opgesteld en meteen behandeld voor direct resultaat.

HERSTELLEN NA ZIEKTE OF OPERATIE

Een andere veelvoorkomende reden om naar de fysiotherapeut te gaan, is om aan je herstel na een ziekte of operatie te werken. Wordt je binnenkort geopereerd of ben je herstellende van de operatie, dan kan er gestart worden met fysiotherapie.
Er wordt een behandeltraject opgestart wat passend is aan de revalidatie en doelen.

OM GEZONDER TE WORDEN

Een reden waarom veel mensen de fysiotherapeut bezoeken, is om fitter te worden. Een fysiotherapeut kan je ook helpen als je geen of nauwelijks klachten hebt. Preventief behandelen noemen wij dat. Want voorkomen is beter dan genezen. 
Het lichaam is beter bestand tegen tegen stress, het verhoog je weerstand en verklein je de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en algehele stijfheid. De fysiotherapeut kan je helpen om een plan te maken om voldoende te bewegen en zo een gezonde nieuwe leefstijl te behouden.

Maar onthoud; de fysiotherapeut kan veel, maar jij kan meer! Je zou zelf de revalidatie moeten onderhouden door thuis aan de slag te gaan met oefeningen, om zo goed mogelijk het herstelproces te versnellen.